Ulogujte se

Turizam u Srpskoj bilježi rast

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da je turizam jedina industrijska grana u Srpskoj koja za devet mjeseci ove godine bilježi rast od 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Seoski turizam najrazvijeniji u Šipovu

U Republici Srpskoj registrovano je 51 seosko domaćinstvo koje turistima nudi usluge smještaja, najviše u Šipovu i okolini Banjaluke, ali interes raste i u drugim krajevima, ocjenjuju turistički radnici u Srpskoj.

Najviše prosječne plate u junu u finansijskoj djelatnosti

Najviše prosječne neto plate u Republici Srpskoj u junu isplaćene su u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja, i to 1.345 KM, i bile su veće za 2,24 odsto u odnosu na majske, a najniže u ugostiteljstvu 559 KM, podaci su Saveza sindikata Republike Srpske.

Za podsticaj isplaćeno 4,5 miliona KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo 4.564.701 KM za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji u tekućoj godini.

Voćari očekuju rekordan prinos

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je Srni da bi ova godina mogla biti rekordna kad je riječ o rodu voća, posebno jabuke, višnje i trešnje.
Subscribe to this RSS feed