Ulogujte se

Projekat izgradnje kapaciteta u oblasti obnovljivih izvora energije

U Sarajevu će danas biti otvoren projekat "Izgradnja kapaciteta institucija u BiH u oblastima obnovljivih izvora energije posredstvom prenošenja slovačkog iskustva u području energetike".


Ovaj projekat će svečano otvoriti ambasador Slovačke u BiH Janom Pšenicom, kao i predstavnici državnih institucija Slovačke i BiH, čije kompetencije obuhvataju energetski sektor.

Sadržaj i metodologiju projekta predstaviće njegov koordinator Jan Abraham, saopšteno je iz Ambasade Slovačke u BiH.

Teme projekta biće obnovljivi izvori energije, praćenje kvaliteta prenošenja, distribucija i snabdijevanje električnom energijom i slične usluge i ostala tematski povezana područja, koji budu predmet interesovanja partnera iz BiH.

Projekat ima za cilj da doprinese izgradnji kapaciteta institucija BiH u oblasti obnovljivih izvora energije posredstvom prenošenja slovačkog iskustva prilagođenog potrebama korisnika.

Projekat je prilagođen, prije svega, potrebama institucija, elektroenergetskih subjekata, ali i odgovarajućim naučnim i istraživačkim institucijama, obrazovnim ustanovama, akademskim zajednicama i nevladinim organizacijama.

Da bi se obezbjednio visoki profesionalni nivo projekta biće uključeni iskusni stručnjaci iz Ministarstva privrede Slovačke i Kancelarije za regulaciju mrežnog sektora.

Partneri projekta iz BiH su ministarstva inostranih poslova i ekonomskih odnosa BiH, Minstarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i federalno Ministarstvo energetike, rudarstva i industrije.

Projekat, koji će trajati 22 mjeseca, finansiran je u okviru Zvanične razvojne pomoći Slovačke.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).