Ulogujte se

Republika Srpska - Najuspješnije poslovne ideje

Za najuspješnije poslovne ideje u okviru projekta PROFIS proglašeni su Sistem e-glasanja DVS3s Katarine Ninkov iz Istočnog Sarajeva, Reklamni sistemi i digitalna tabla Dragomira Ninkovića iz Banjaluke, te Seosko gazdinstvo "Jug Bogdan i devet Jugovića" Marije Knežević iz Banjaluke.

Nosioci ova tri prijedloga za investiranje će se predstaviti i na međunarodnom takmičenju za inovacije koje se održava u Budimpešti u novembru, saopšteno je iz Područne privredne komore Banjaluka. 

Na javni poziv objavljen u BiH u junu prijavljeno je 13 ideja sa poslovnim planovima, od kojih je međunarodna stručna komisija izabrala tri najbolja. Stručni žiri činili su Nina Mazgan iz Slovenije, te Bratoljub Radulović i Biljana Marković iz BiH. 

Ceremonija proglašenja pobjednika, na kojoj su prisustvovali i predstavnici ministarstava, razvojnih agencija, banaka i preduzeća, poslužila je i kao mjesto susreta potencijalnih investitora sa nosiocima poslovnih ideja. 

U okviru ceremonije realizovana je i radionica za ključne aktere projekta. Kroz ovakve radionice projekat PROFIS omogućava svim zainteresovanim stranama u oblasti finansiranja inovacija da se upoznaju sa ciljevima i ostvarenjima projekta, ali i generiše raspravu među njima na temu unapređenja finansiranja inovacija u Republici Srpskoj. 

PROFIS ili promocija finansiranja inovacija u Jugoistočnoj Evropi je evropski projekat u kojem, osim Područne privredne komore Banjaluka, učestvuju partneri iz osam zemalja. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).