Ulogujte se

Gluhaković: Povećati broj ruskih turista u Srpskoj

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da cilj saradnje sa delegacijom Sankt Peterburga povećanje dolazaka turista iz Rusije jer ih je do sada vrlo mali broj posjetio Srpsku.


"Oko dva i po miliona građana Sankt Peterburga putuje turistički, te nam je cilj barem dio usmjeriti u Srpsku. Za sedam mjeseci ove godine imamo zabilježeno tek oko hiljadu ruskih dolazaka", naveo je Gluhaković.

On je, nakon sastanka sa privrednom delegacijom Sankt Peterburga, rekao novinarima u Banjaluci da su se dogovorili da potencijal koji ima Republika Srpska u vjerskom, banjskom i zdravstvenom turizmu bude promovisan na sajmu koji će u decembru biti održan u Sankt Peterburgu.

Zamjenik generalnog direktora za promociju i marketing peterburške državne ustanove Gradski turistički informativni biro Lev Kuznjecov istakao je da je dogovoreno da se što prije pripremi sporazum o turističkoj saradnji.

On je naglasio da je cilj povećanje broja dolazaka ruskih gostiju u Srpsku i srpskih u Sankt Peterburg.

"U okviru tog sporazuma i naše kancelarije možemo napraviti posebno mjesto za promociju turističkih potencijala Republike Srpske, a računamo da ćemo ovdje moći dobiti posebno mjesto za promociju naših materijala o gradu Sankt Peterburg", dodao je Kuznjecov.

On je kao sljedeću aktivnost najavio promociju na internetu

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).