Ulogujte se

Seoski turizam najrazvijeniji u Šipovu

U Republici Srpskoj registrovano je 51 seosko domaćinstvo koje turistima nudi usluge smještaja, najviše u Šipovu i okolini Banjaluke, ali interes raste i u drugim krajevima, ocjenjuju turistički radnici u Srpskoj.

Najviše prosječne plate u junu u finansijskoj djelatnosti

Najviše prosječne neto plate u Republici Srpskoj u junu isplaćene su u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja, i to 1.345 KM, i bile su veće za 2,24 odsto u odnosu na majske, a najniže u ugostiteljstvu 559 KM, podaci su Saveza sindikata Republike Srpske.

Za podsticaj isplaćeno 4,5 miliona KM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo 4.564.701 KM za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji u tekućoj godini.

Voćari očekuju rekordan prinos

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je Srni da bi ova godina mogla biti rekordna kad je riječ o rodu voća, posebno jabuke, višnje i trešnje.

Raspisan konkurs za dodjelu podsticaja u Bijeljini

Agencija za mala i srednja preduzeća u Bijeljini raspisala je dva javna poziva za dodjelu podsticajnih sredstava usmjerenih na nova radna mjesta i nabavku opreme. Ukupan iznos sredstava koji će biti dodijeljen je 60.000 maraka.

Šumama Srpske prestižni sertifikat

Јavno preduzeće Šume Republike Srpske dobile su prestižni FSC sertifikat za gazdovanje šumama, koji znači da se šumom i šumskim zemljištem gazduje prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima, rekao je portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Macanović.
Subscribe to this RSS feed