Ulogujte se

Narodno pozorište Srpske raspisalo konkurs za originalni savremeni dramski tekst

Narodno pozorište Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za originalni savremeni dramski tekst, koji će biti nagrađen sa 3.000 KM.

Cilj konkursa je podsticanje razvoja domaćeg dramskog stvaralaštva, a pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom ili na jezicima za koje nije neophodno da budu prevedeni na srpski jezik, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Na konkursu će biti razmatrani samo originalni, neobjavljivani, nenagrađivani i neizvođeni radovi.

Jedan autor može poslati najviše dva teksta, a o kvalitetu tekstova odlučivaće stručni žiri, koji će imenovati direktor Pozorišta.

Prilikom odlučivanja, stručni žiri će posebno ocjenjivati umjetničku vrijednost djela i aktuelnost teme.

Narodno pozorište Republike Srpske će isplatom nagrade steći pravo da tekst objavi u časopisu "Agon", dramaturški obradi i izvede nagrađeni tekst bez ograničenja.

Žiri može predložiti da Pozorište otkupi i druge tekstove, koji to kvalitetom zaslužuju, napomenuli su iz ove institucije.

Tekstove treba slati pod šifrom u četiri primjerka, u štampanoj i elektronskoj formi, na adresu Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića broj 78, sa naznakom "Konkurs za dramski tekst".

U posebnoj, zatvorenoj koverti, potrebno je da autori dostave rješenje šifre, pod kojom je rad potpisan, uz ime i prezime autora, adresu, kontakt telefon i mejl adresu.

Tekstovi prispjeli na konkurs se ne vraćaju i biće sačuvani u biblioteci Pozorišta.

Rok za slanje tekstova je 15. april 2019. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni u medijima i na internet stranici Pozorišta, najkasnije do početka 22. Teatar festa "Petar Kočić", do maja 2019. godine.

 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).