Ulogujte se

Sinoć završen Egzit

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi završen je 18. "Egzit", jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi i svijetu.

Svirkom i pjesmom posljednju veče "Egzita" obilježili su po mnogima kraljica art-popa Rošin Marfi, soul senzacija "Rag`n bone men", ali i pop-legenda regiona Masimo Savić. Fjuž binom svojim karakterističnim glasom i predivnim pjesmama dominirao je Masimo Savić, koji je prepoznatljivom interpretacijom budio sjetna osjećanja, a posebno legendarnom pjesmom "Sjaj u tami".

Publika je uživala uz hitove Marfijeve koja je nastup počela obučena u odjeću sa slovenskim motivima. Moćni glas pjevača "Rag`n bone men", zapalio je prisutne na Tvrđavi starim i novim hitovima u soul maniru. I na ostalim binama "Egzita" bilo je veselo posljednje večeri, a najveselije u Dens areni, gdje se đuskalo i u jutarnjim časovima.

Ovogodišnji "Egzit" trajao je pet, umjesto uobičajena četiri dana. Prema procjenama brojnih izvještača, "Egzit" je ove godine pod svodove Petrovaradinske tvrđave privukao oko 220.000 ljudi. Na festivalu su bili gosti iz 70 država, među kojima iz Australije, Brazila, Indije, Kine, Malezije, Argentine, Kube, Južnoafričke Republike..

 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).