Ulogujte se

Hor "Srbadija" nastupio na otvaranju festivala u Španiji

Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine, pod dirigentskom upravom Desanke Trakilović i Јelene Milićević Trakilović, nastupilo je na otvaranju Šestog međunarodnog festivala horova "Kantra al mar", koji se održava u španskom gradu Kalelja.

"Od 34 hora iz cijelog svijeta koji će učestvovati na ovom takmičenju, `Srbadija` je, zahvaljujući prethodnim rezultatima na svjetskoj rang-listi najboljih horova svijeta od Interkultura /Svjetske horske asocijacije `Musika mundi`/ dobila poziv da nastupi i na svečanom otvaranju, zajedno sa horovima iz Kine, Јužne Afrike i Estonije", rekao je Srni portparol ovog društva Stevan Čukić.

Hor iz Bijeljine se sinoć, prve večeri festivala, predstavio djelima svjetovne i duhovne muzike.

Na Festivalu, koji se održava od 25. do 29. oktobra, "Srbadija" će se takmičiti u dvije kategorije - duhovna horska muzika i folklor-tradicionalna muzika u veoma jakoj konkurenciji horova iz cijelog svijeta.

Nastupaju i horovi iz Kine, Kolumbije, Konga, Finske, Njemačke, Irske, Izraela, Indonezije, Italije, Norveške, Јužne Afrike, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske, Turske, sa Filipina i iz drugih zemalja.

Na ovom svjetskom takmičenju, hor "Srbadija" jedini je predstavnik iz Republike Srpske i BiH.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).