Ulogujte se

Kusturica će održati predavanje u Ženevi

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica održaće predavanje u Institutu za međunarodne studije u Ženevi, nakon što je ova institucija odbacila protivljenja dvije bošnjačke institucije iz Sjeverne Amerike.

"Institut za istraživanje genocida Kanada" i "Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike" su u zahtjevima koje su potpisali njihovi čelnici Emir Ramić i Eldin Elezović tražili zabranu Kusturičinog predavanja u Švajcarskoj, tvrdeći da je on "negator genocida u Srebrenici i negator integriteta, suvereniteta i političkog subjektiviteta BiH".

Kao odgovor ovim zahtjevima, medijator predavanja profesor Andre Libih obavijestio je bošnjački "Institut za istraživanje genocida Kanada" da će Kusturica održati predavanje, pišu "Večernje novosti".

"Institut za međunarodne studije zadužio je mene da vam u ime Instituta odgovorim. Emir Kusturica je pozvan kao jedan od najistaknutijih filmskih stvaralaca u posljednjih trideset godina. Publika će imati priliku da mu postavlja pitanja nakon njegovog predavanja koje će se baviti multikulturalizmom", naveo je Libih u pismu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).