Ulogujte se

Komedija o Marku moleru pred banjalučkom publikom 3. decembra

Komad "Ljubavni život Marka molera" o vječitom pitanju muško-ženskih odnosa biće pred banjalučkom publikom premijerno izveden 3. decembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Riječ je o komadu za koji režiju, dramatizaciju i adaptaciju potpisuje Željko Stjepanović, a uloge su pripale Miljki Brđanin, Snježani Štikić i Željku Erkiću, koji tumači Marka molera.

"Ljubavni život Marka molera" je komedija rađena po motivima komada "Soboslikar" Donalda Čerčila i bavi se vječitim pitanjem muško-ženskih odnosa i principa prevare.

"Za ovu predstavu sam dopisao neke segmente u smislu likova i drugačijeg rasporeda i čini mi se da smo dobili jednu hit komediju. Igraju glumci NP RS i sad već mogu reći da su napravili odlične uloge i siguran sam da će publika biti i iznenađena i zadovoljna", rekao je Stjepanović.

Ovo je klasična priča o muško-ženskim odnosima, kaže Stjepanović, izražavajući nadu da će to publika prepoznati i da će uživati kao što su i oni uživali u radu.

Govoreći o razlikama u odnosu na originalni tekst, koji je prilagođen sedamdesetim godinama prošlog vijeka, Stjepanović je napomenuo da se njihova priča dešava u današnjem vremenu, te da se pojavljuje još jedan lik kojeg nema u originalnom tekstu.

"Takođe, tamo je jedna bogata aristokratkinja koja je prevarila muža, a kod nas je djevojka koja se udala za bankara. Njihovom moleru je gluma usputni posao, dok je našem to 'kao' glavno zanimanje. I treći lik je ravnopravan i riječ je o prevarenoj ženi koja proganja muža. Suštinski ostaje originalni tekst, ali je drugačije koncipirano", pojasnio je Stjepanović.

Napomenuo je da su radnju smjestili u Banjaluku, te da se pominju ovdašnji restorani i kafići. Engleski humor je prilagođen ovdašnjem humoru, koji će za domaću publiku sigurno biti zanimljiviji.

Ova predstava je drugi projekat Udruženja za razvoj dramske umjetnosti "Cvrčak", koje je s radom počelo prošle godine. Prvi projekat ovog uruženja je bila nagrađivana monodrama "Molitva", o životu Petra Kočića, a početkom sljedeće godine predstaviće i svoj treći projekat.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).