Ulogujte se

Emir Kusturica - prvi stranac u projektu "Susret sa pravim ljudima"

Režiser Emir Kusturica doputovao je u Moskvu, na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, gdje će učestvovati u kreativnom projektu "Susret sa pravim ljudima".

Srpski režiser je prvi stranac koji učestvuje u ovom projektu.

Šojgu i Kusturica su razgovarali o zajedničkoj borbi za očuvanje slovenskih vrijednosti, Rusije i Srbije.

Ruski ministar odbrane zahvalio je srpskom režiseru za posjetu i istakao da ga za Kusturicu vezuje dugogodišnje prijateljstvo, te da bi želio sa njim da snimi i seriju razgovora.

"Definitivno bih želeo da se snimi taj serijal, ali ne da /Kusturica/ bude u ulozi snimatelja ili režisera, nego sagovornika. Da razgovaramo o životu, da pričamo o tome šta je to, ustvari, umjetnost", rekao je Šojgu.

Govoreći o projektu "Susret sa pravim ljudima", Šojgu je pojasnio ko su obično gosti takvih susreta.

"Mi ovdje tradicionalno organizujemo susrete sa 'pravim' ljudima - sa onima s kojima želimo da se vidimo, sa onima koje smatramo ljudima, sa velikim 'Lj'. Poslije susreta sa njima nešto ostaje u srcu", rekao je Šojgu, prenosi "Sputnjik", pozivajući se na portal "Zvezda", koji pripada ruskom Ministarstvu odbrane.

"Susret sa pravim ljudima" održava se u Nacionalnom centru za odbranu Ruske federacije već treću godinu. Do sad su u tom projektu učestvovali brojni ruski umjetnici, poput glumca Sergeja Bezrukova, pjevača Nikolaja Rastorgujeva, pisca, TV voditelja i glumca Mihaila Žvaneckog, glumca i režisera Olega Tabakova.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).