Ulogujte se

Vaskršnji koncert SPD "Sloga" u Hramu Svetog Preobraženja u Novom Sarajevu

Srpsko pjevačko društvo /SPD/ "Sloga" iz Sarajeva održaće danas treći Vaskršnji koncert u Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Novom Sarajevu.

Blagoslovom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, u zajedničkoj organizaciji sa Crkvenom opštinom dolačkom i Srpskim humanitarnim udruženjem "Dobrotvor" iz Sarajeva, "Slogin" Vaskršnji koncert prerastao je u lijepu tradiciju, saopšteno je iz ovog najstarijeg hora u Sarajevu.

Ove godine uz mješoviti hor SPD "Sloga" kojim diriguje Stefan Mojsilović nastupiće i solisti sopran Lana Pržulj i tenor jerej Vidak Vujadinović, te Dječiji hor Centra za mlade Mitropolije dabrobosanske "Sveti Petar Sarajevski" iz Istočnog Sarajeva.

"Koncerti prethodnih godina su prevazišli sva očekivanja što se tiče posjećenosti, pa se nadamo velikoj podršci publike. Uz to, izuzetno smo ponosni što ove godine obilježavamo veliki jubilej 130 godina od osnivanja hora, pa time i ovaj koncert zaslužuje veću pažnju", ističe se u saopštenju.

Treći Vaskršnji koncert, na čijem je programu pravoslavna crkvena muzika posvećena Hristovom Vaskrsenju, biće održan sa početkom u 19.00 časova, a ulaz je slobodan.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).