Ulogujte se

Zelenoviću prva nagrada

Nedeljku Zelenoviću sinoć je uručena prva nagrada za kratku novinsku priču koju dnevni list "Pres Republika Srpska" dodjeljuje u čast prerano preminulog glavnog i odgovornog urednika Gorana Mihajlovića - Čvore.

Prema mišljenju žirija, Zelenovićeva priča "Tetovaža" najkvalitenija je od trideset pristiglih na objavljeni konkurs za nagradu.

Žiri u sastavu Branko Brđanin - Bajović, Ranko Preradović i Nikola Vukolić odlučili su da drugu nagradu dobije Mihajlo Orlović za priču "Čovjek sa petog sprata", a treću Velimir Savić za priču "Poslednji voz za B.". 

Nagrade su uručene na manifestaciji pod nazivom Pomen veče "Goran Mihajlović - Čvoro", na kojem su njegovi saradnici i prijatelji evocirali uspomene na ovog prerano preminulog novinara, urednika, publicistu, a prije svega na jednu ljudsku veličinu. 

Urednik "Presa Republika Srpska" Radenko Kuprešak rekao je da je Čvoro prerano izgubio bitku sa životom, ali i otišao u nezaborav. On je izrazio očekivanje da će dodjeljivanje ove nagrade postati tradicionalno. 

Branko Brđanin - Bajović podsjetio je da je za svog kratkog života Goran Mihajlović objavio svega dvije knjige, ali da se one, između ostalog, odlikuju vrhunskom prozom i velikom osjećajem za izgrađenu poentu. 

Ovo je druga godina da "Pres Republika Srpska" dodjeljuje nagradu za kratku novinsku priču koja nosi ime Gorana Mihajlovića - Čvore. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).