Ulogujte se

Hor Muzičke akademije iz I.Sarajeva, koncert povodom 15 godina rada

Hor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa smjera za crkvenu muziku i pojanje održaće večeras u Domu Oružanih snaga u Sarajevu koncert povodom obilježavanja 15 godina od svog osnivanja.

Osnivanje hora inicirao je blaženopočivši mitropolit dabrobosanski Nikolaj 2001. godine, a redovni profesor na Muzičkoj akademiji i glavni rukovodilac i dirigent ansambla Rade Radović ideju je sproveo u djelo.

Hor je turneju kao znak zahvalnosti i sjećanja na blaženopočivšeg mitropolita Nikolaja započeo koncertom u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a nastavio koncertima u Sabornoj crkvi u Trebinju, Hramu Svetog Save u Foči, Hramu Vaskrsenja Hristovog u Priboju, svečanoj sali Gradske kuće u Užicu i koncertnoj dvorani "Banskog dvora" u Banjaluci.

Izuzetno pozitivne reakcije publike podstiču na nastavak turneje, saopšteno je iz Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na koncertu će biti predstavljena pravoslavna duhovna horska muzika, obrada i harmonizacija tradicionalnih crkvenih i ruskih napjeva, te djela iz oblasti svjetovne horske literature inspirisana nacionalnom folklornom tradicijom.

Nakon centralnog jubilarnog koncerta, hor će održati i koncert na Sokocu 19. juna, u okviru Duhovskih prazničnih svečanosti, a ovu sezonu - akademsku godinu završiće učešćem na Internacionalnim horskim svečanostima u Nišu početkom jula, na kojima je dva puta bio laureat, 2004. i 2010. godine.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).