Ulogujte se

Počinje 47. Brankovo kolo

Јedna od najvećih pjesničkih manifestacija u Srbiji, 47. Brankovo kolo, počinje danas u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu, a biće u znaku 135 godina od prenosa zemnih ostataka Branka Radičevića iz Beča na Stražilovo.

  • 0
(0 glasova)

Položeni vijenci na Kočićev grob i spomenik

U okviru manifestacije "Kočićev dan u Beogradu", danas su na grob Petra Kočića na Novom groblju i na spomenik srpskom piscu u Čuburskom parku vijence položile delegacije udruženja književnika Srbije i Republike Srpske, Predstavništva Srpske u Srbiji, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i zavičajnih udruženja.
  • 0
(0 glasova)

Harmonika nije samo za narodnu muziku

Talentovani student četvrte godine Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Stefan Ćeha kaže da se akordeonisti trude da ovdašnjoj publici pokažu da harmonika ne služi samo za sviranje "narodne muzike", već da posjeduje osoben i prepoznatljiv zvuk u svakoj varijanti, bilo da se radi o kamernom ili orkestarskom području.
  • 0
(0 glasova)

Nagrada za dokumentarni film "Nepoznato, a naše - Јezero"

Na nedavno završenom internacionalnom festivalu ekološkog i turističkog filma "Vrmdža fest 2018" podno planine Rtanj u Srbiji, dokumentarni film u produkciji RTRS-a "Nepoznato, a naše - Јezero" dobio je nagradu za najbolji ekološki film.

  • 0
(0 glasova)

NASTeatar večeras i sutra u Brčkom

U okviru projekta Pozorište koje vam nedostaje, u Brčkom u će večeras i sutra, NASTeatar iz Banjaluke odigrati pozorišne predstave "Svetozar T'reći" i "Život oca Todora".
  • 0
(0 glasova)

Tokom mjeseca projekat "Umjetnost u pokretu"

U Kostajnici će tokom ovog mjeseca biti održane tri kulturne manifestacije u okviru projekta "Umjetnost u pokretu" koji realizuje Muzikološko društvo Republike Srpske u saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.
  • 0
(0 glasova)

Delegacija Muzeja Republike Srpske u Moskvi

Delegaciju Muzeja Republike Srpske juče je ugostilo rukovodstvo Muzejskog kompleksa Kolomenskoje, gdje su u toku pripreme za otvaranje izložbe "Zmijanjski vez – svjetsko nematerijalno naslijeđe".

  • 0
(0 glasova)

Džez poezi kabare 9. juna u Trebinju

Banjalučki muzički sastav „Džez poezi kabare“ održaće koncert 9. juna u Trebinju. Očekuje se veliki broj posjetilaca koji će imati priliku da slušaju jedinstven spoj džez muzike, kabarea i poezije na platou ispred Kulturnog centra Trebinje.
  • 0
(0 glasova)
Subscribe to this RSS feed