Ulogujte se

Trebinje hoće Vučića za počasnog građanina

Komisija za nagrade i priznjanja predložila je odbornicima Skupštine grada Trebinja da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodijele najviše priznanje grada - počasni građanin, potvrdio je predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak.

  • 0

Za zločine nad Srbima u selu Kukavice ukupno 33 godine zatvora

Apelaciono vijeće Suda BiH proglasilo je danas krivim i osudilo na ukupno 33 godine zatvora pripadnike takozvane Armije BiH Muhameda i Tarika Šišića, te Aziza Šušu i Emira Drakovca zbog napada na kolonu srpskih civila u selu Kukavice kod Rogatice 27. avgusta 1992. godine, kada je ubijen najmanje 21 Srbin, a ranjeno 39.

  • 0

U postupku predmet protiv Nešića za prinudu

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu primilo je policijski izvještaj protiv vršioca dužnosti direktora Puteva Republike Srpske, Nenada Nešića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda, rekao je danas za Srnu portparol ovog tužilaštva Neven Kramer.

  • 0

I dalje bez rješenja za smještaj migranata

Koordinator sa međunarodnim organizacijama koje se bave pitanjem migranata Husein Delić izjavio je Srni da je u posljednje vrijeme povećan broj migranata na području Velike Kladuše, a da i dalje nema nikakvog poboljšanja uslova za njihov smještaj.

  • 0

Dodik odlikovao Ivanu Španović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je srpsku atletičarku, evropsku i svjetsku prvakinju u skoku udalj Ivanu Španović Ordenom Njegoša prvog reda.

  • 0

Galić: Spriječen ulazak 12.831 migranta

Granična policija BiH je do sredine oktobra spriječila 12.831 migranta u pokušaju ilegalnog ulaska u BiH sa teritorije susjednih zemalja, dok je 5.061 lice koje je ilegalno prešlo granicu predato u nadležnost Službe za poslove sa strancima, rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

  • 0

Karadžić zatražio diskvalifikaciju sudija

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić je u drugom zahtjevu zatražio diskvalifikaciju sudija Teodora Merona i Vilijama Sekulea iz procesa povezanog sa njegovom žalbom, saopšteno je danas iz Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu.

  • 0
Subscribe to this RSS feed