Ulogujte se

Srbi iz FBiH danas kod Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa načelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi.Na sastanku će biti razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i namjeri da se u Medenom Polju smjeste migranti.

  • 0

Dodik: Neću glasati za ANP, NATO je za Srbe neprihvatljiv

Nema potrebe da razgovaramno o ANP, to se neće desiti, srpska strana i ja nećemo glasati za to. NATO je za nas neprihvatljiv. Član 3 Sporazuma o principima za formiranje vlasti na nivou BiH je bio okvir za rješavanje tog pitanja. Mi Srbi imamo ranije donesene odluke koje ne mogu biti poništene - istakao je Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon što je sa dnevnog reda redovne sjednice Predsjedništva skinut Godišnji nacionalni program za NATO. Dodik je naveo da je nakon odluke o skidanju ANP sa dnevnog reda redovne sjednice, bilo iluzorno održavati vanrednu sjednicu posvećenu kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara, istakavši još jednom potrebu da se što prije formira Savjet.

  • 0

Đokić: Za sada bez poskupljenja struje

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da se trenutno ne razmatra poskupljenje struje u Srpskoj iako postoje pritisci proizvođača električne energije, koji traže da im budu uvaženi dodatni troškovi nastali u procesu proizvodnje. Đokić je naglasio da je Republika Srpska odavno usvojila politiku niskih cijena da bi struja bila dostupnija svim građanima i ona se mora održati.- A da li će biti nekih blagih korekcija cijena u korist proizvođača vidjećemo nakon što budu izvršene potrebne analize - rekao je Đokić za Nezavisne novine.

  • 0

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH

Na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Neum jedan i dva, Gradiška, Gradina, Gorica i Osoje sa Hrvatskom i Hum sa Crnom Gorom duge su kolone vozila na izlazu iz BiH, saopšteno je iz BiHAMK-a.

  • 0

Prvi obavještajac BiH ostaje bez diplome?

Direktor Obavještajno bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica ostaje bez fakultetske diplome, jer je Republička prosvjetna inspekcija otkrila brojne nepravilnosti i naredila da se ona odmah poništi, otkriva Srpskainfo.

  • 0

Ravnomjeran razvoj Srpske: U opštine uloženo 128 miliona KM

Ravnomjeran razvoju svih lokalnih zajednica u Srpskoj kroz ulaganja u one razvojne projekte koji su tom području potrebni, cilj je razvojnog projekta Vlade Republike Srpske. Ideja potiče iz potrebe da se u manje razvijenim lokalnim zajednicama obezbijedi održiv razvoj i stvori ambijent za život po mjeri njihovih građana.

  • 0

Rezolucije Savjeta bezbjednosti - dokaz inkvizitorskog ponašanja prema Srbima

Autor nedavno objavljenog Zbornika rezolucija Savjeta bezbjednosti UN Milivoje Ivanišević izjavio je da ta knjiga predstavlja podsjetnik na inkvizitorsko ponašanje i zločine koje je UN učinila prema Srbima devedesetih godina prošlog vijeka, uključujući i onaj najmonstuozniji - kada su banjalučkim bebama oduzeli pravo na kiseonik i život.

  • 0

Dodik: Nema puta BiH u NATO

Nema puta BiH u NATO, poručuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u odgovor na špekulacije da je dogovorom sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ) odustao od politike vojne neutralnosti Republike Srpske.

  • 0

Dodik: Mjesec dana za Savjet ministara ili duboka kriza

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je u intervju za Nezavisne novine da se nepotrebno dugo čekalo na dogovor o formiranju Savjeta ministara i da SNSD nije nikoga uslovljavao, niti bilo šta problematizovao.

  • 0
Subscribe to this RSS feed