Ulogujte se

Ministarstvo poljoprivrede Srpske: Utvrditi odgovornost za rusku blokadu izvoza jabuka!

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Inspektorat Republike Srpske smatraju da je neophodno utvrditi odgovornost u vezi sa propustima kod izvoza jabuka iz BiH u Rusku Federaciju, za koje je utvrđeno da su iz Poljske.

Zbog toga je, kako navode iz Inspektorata, Ruska Federacija od 22. januara zabranila uzvoz jabuka iz BiH, što će, smatraju, nanijeti veliku štetu domaćim proizvođačima.

Iz Inspektorata dodaju da su zaprimili Notifikaciju Ruske Federacije da su uništili pošiljku jabuke koju je pratio fitosanitarni sertifikat izdat od fitosanitarnog inspektora Brčko distrikta, jer je utvrđeno da je riječ o jabukama porijeklom iz Poljske.

"Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da se kao navodni proizvođač navodi fizičko lice iz Gradačca u Federaciji BiH, kao izvoznik subjekat iz Bijeljine, a pošiljka je izvezena preko carinske ispostave Brčko distrikta", objašnjavaju u Inspektoratu.

  • 0

MMF 9. februara o aranžmanu sa BiH

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda razmatraće 9. februara u Vašingtonu prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

  • 0

Danas Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Krstovdan kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili vjeru na samom početku hrišćanske propovijedi.

  • 0

Sindikat: Riješiti pitanje obračuna naknada za prevoz

Predstavnici četiri sindikata budžetskih korisnika u Republici Srpskoj pozvali su predstavnike Vlade Srpske da se najkasnije do 26. januara odazovu pozivu na sastanak na kojem bi razgovarali o svim spornim pitanjima, posebno naknadama za prevoz radnika.

  • 0

Dom naroda FBiH sutra o budžetu za 2018. godinu

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH trebalo bi da sutra na vanrednoj sjednici razmatraju Prijedlog budžeta FBiH za 2018. godinu, koji je Predstavnički dom usvojio u iznosu od 2,88 milijardi KM.

  • 0
Subscribe to this RSS feed