Ulogujte se

Stevandić: Ako se raspadne BiH, SDA glavni krivac

Šef Srpskog kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić poručio je da će SDA, ukoliko nastavi sa blokadama u formiranju zajedničkog niova vlasti, dovesti u pitanje u BiH i biti glavni krivac za njen mogući raspad.

  • 0

Linta: Drvar će uvijek biti srpski grad

Drvar je uvijek bio i biće srpski grad jer u njemu vijekovima žive Srbi, i, uprkos obespravljenosti, najveća je srpska opština u Federaciji BiH u kojoj i dalje živi više od 90 odsto Srba, ističe predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

  • 0

Napadnut Dragan Bogdanić

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i bivši ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić napadnut je jutros u Tesliću, saznaje RTRS.

  • 0

Uhapšeno devet lica zbog krijumčarenja migranata

Na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara uhapšeno je devet osumnjičenih za krijumčarenje migranata, oduzeta su četiri automobila i određena količina droge i municije, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

  • 0

NSRS sutra o platama zaposlenih u MUP-u

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske razmatraće sutra u Banjaluci Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kojim se propisuje da policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom pripada dodatna naknada u iznosu od deset odsto od prosječne plate u ovom ministarstvu.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Na predloženom dnevnom redu su i Nacrt zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti od požara, kao i Prijedlog zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja i Prijedlog zakona o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

  • 0

Počinje suđenje Dudakoviću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH danas će početi suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.

  • 0

Lukač: Za novi Zakon o redu i miru koristiće se najbolje prakse

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas da će prilikom izmjena Zakona o javnom redu i miru biti iskorištene najbolje prakse iz zemalja u okruženju u EU da bi bio primjenjiv na terenu, te da njegov cilj nije sprečavanje prava i sloboda.

- Iskoristićemo sve najbolje prakse iz zemalja okruženja, iz EU, da bi taj zakon napravili najboljim mogućim, ali i da bude primjenjiv na terenu. On nema cilj da bilo kome sprečava slobode i prava - objasnio je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da nacrt zakona o javnom okupljanju uopšte nije u proceduri i da je ta "priča pokrenuta bez ikakve potrebe“.

- Taj akt nije ušao u skupštinsku proceduru, nije bio na razmatarnju ni u Vladi Srpske, a, vjerovatno, neće ni da bude - rekao je Lukač.

  • 0

Dodik uputio telegram saučešća porodicama poginulih radnica škole

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama radnica sarajevske Osnovne škole "Kovačići" Merime Balkić, Lejle Sadiković, Almine Ćorović i Mine Kadrić, koje su poginule u saobraćajnoj nesreći na putu Sarajevo-Pale.

- Teška saobraćajna nesreća koja je odnijela četiri života ogroman je gubitak za porodice stradalih, školu u kojoj su radile i nenadoknadiv gubitak za društvo u cjelini. U ime Predsjedništva i svoje lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih, njihovim kolegama u Osnovnoj školi `Kovačići` i premijeru Kantona Sarajevo - navedeno je u telegramu saučešća Dodika.

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četvoro nastradalih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče kada je vozilo u kojem su se nalazili sletjelo u rijeku.

  • 0

Pretresi na području Pala i Јahorine

Pripadnici Agencija za istrage i zaštitu BiH od jutros vrše pretres 11 lokacija na području Pala i Јahorine, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

  • 0

Hitno zakonom zbog nacionalnog opstanka vratiti oduzete nadležnosti

Udruženje "Čast otadžbine" upozorilo je da "beskrupuloznost bošnjačke kvazi elite uz sadejstvo vazalske klike" prijeti da proizvede najveću krizu u BiH od 1991. godine i pita da li Srbi zaista moraju da učestvuju u "blamaži od države" gdje je pravo i pravda u svim svojim elementima pogaženo.

Iz Udruženja su upozorili da onaj ko želi snažnu i samostalnu Republiku Srpsku mora da radi svrsishodne stvari uzimajući sve elemente iz njene prošlosti, a ne voditi bezidejne rasprave da li će nedjelja biti radna ili ne.

- Potrebno je da prestanemo biti taoci primitivnih ucjena i vratimo se normalnom življenju, a to ćemo jedino moći ako budemo živili u nacionalnoj državi srpskog naroda - saopšteno je iz Udruženja.

U saopštenju se naglašava da zbog nacionalnog opstanka Narodna skupština Republike Srpske treba da donese set zakona po hitnoj proceduri, koji bi obuhvatili sve oduzete nadležnosti Republike Srpske i vratili ih isključivo na osnovu Dejtonskog sporazuma.

- Dok traje usvajanje tih zakona, potrebno je automatski odreagovati o pitanju PDV-a, to jest otvoriti račun koji bi bio pod kontrolom Vlade Republike Srpske, blokirati uplatu `M:tela` nekoj izmišljenoj agenciji koja neustavno djeluje i tako redom do konačnog razlaza od ideologije koja je sve samo ne civilizacijska tekovina normalnog društva - naveli su iz "Časti otadžbine".

Iz tog udruženja naglasili su da je "otadžbina stvar čovjeka, a ne roba".

- Kako nismo robovi, donesimo odluke koje će prekinuti bošnjačku strategiju našeg nestanka - dodaje se u saopštenju.

Iz "Časti otadžbine" pitaju "kakvi su to mozgovi potrebni" za sprovođenje politike nestanka sopstvenog /srpskog/ naroda ili "do kada to sarajevski vazali koji su napravili plan djelovanja unutar državne zajednice, po kome treba da se nađemo pod nebeskim svodom NATO saveza to misle raditi".

U saopštenju je konstatovano da je i ranije bilo poziva za "predstavljanje poslušnika održavanjem navodnog predavanja u Pentagonu" i naglašeno da se gotovo niko nije usudio na takav korak do, kako su ga nazvali, genijalca Dragana Mektića.

- Da li je to snaga iz koje se kreiraju mogućnosti da oni koji su za zadnje izbore bili svim silama protiv srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, pa tako redom, postaju nezamjenjivi kadrovi u mnogim pozicijama po dubini državne infrastrukture - pitaju bivši visoki oficiri VRS okupljeni u Udruženje.

U saopštenju je ocijenjeno da je Izetbegovićima "bilo dovoljno da imaju Pejanovića, Lazovića, Divjaka… ili Govedarcu, Šarovića, Mektića kako bi ucjenjivali Srbe koji su rođeni i ponosno žive na ognjištima svojih predaka", a po mišljenju ostrašćenih i fašiozidnih političara iz Sarajeva treba da nestanu iz BiH "koja svoje evolucije treba da završi sa nazivom Islamska Republika Bosna".

Ukazano je da bi bilo dobro da neko napravi analizu gdje su i šta radi kadrovi AID-a iz perioda od 1992. do 1998. godine danas i da to prezentuje javnosti.

U saopštenju je naglašeno da je da je svaki potez Srba od 1992. godine do danas zakonski utemeljen i da nisu ništa i nikada uradili na štetu drugih.

  • 0
Subscribe to this RSS feed