Ulogujte se

Savjet za štampu zahtijeva hitnu istragu Tužilaštva BiH

Upravni odbor Savjeta za štampu i onlajn medije u BiH izražava veliku zabrinutost zbog jučerašnjih navoda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da OBA prati i prisluškuje veliki broj medija, navodeći spisak tih medija, a na osnovu naredbe protokolarnog broja 05/1-4-1547/19 OBA, u kojoj je naloženo "praćenje i usmjeravanje" medija u BiH, u cilju priprema za "inkriminaciju politički nepodobnih ljudi", kako je navedeno u izjavi.

  • 0

Prva hitna sjednica Doma naroda PS BiH

Za danas je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

  • 0

Tužilac naredio obdukciju tijela ubijenog Miroslava Tatića

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva naredio je da budu preduzete istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ubistva Miroslava Tatića /52/ iz Banjaluke, te da bude izvršena obdukcija tijela u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

  • 0

Maričić na Samitu o reformi poreske uprave u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“, u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori.

  • 0

Benedi Đukanović u pritvoru mjesec dana

U Okružnom sudu u Banjaluci završeno je ročište za pritvor Benediju Đukanoviću osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića. Određena je mjera pritvora, koja ne može trajati duže od mjesec dana.

  • 0

Ćulum: Tužilac će odmah saslušati Đukanovića u KPZ Tunjice

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas u Banjaluci da će tužilac saslušati Benedija Đukanovića, koji osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, čim bude dovezen u banjalučki Kazneno-popravni zavod Tunjice.

Ćulum je podsjetio da je u toku transport Đukanovića u KPZ Tunjice, nakon što se sinoć predao u Policijsku upravu Ilidža.

- Mi smo sinoć preuzeli to lice, lišili ga slobode i u toku je njegov transport u KPZ Tunjice jer mu je već određen pritvor. Tužilac će ga saslušati u KPZ Tunjice - rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci.

Istakao je da za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije ubistva Krunića.

- Da smo znali gdje je bio, mi bi ga uhapsili - rekao je Ćulum.

  • 0
Subscribe to this RSS feed