Ulogujte se

Trebinje: Do kraja godine zgrada za izbjegla i raseljena lica

U Trebinju će do kraja godine početi izgradnja stambene zgrade sa 48 stanova za izbjegla i raseljena lica, nakon čega će biti raspušten jedini kolektivni smještaj na području grada u Lastvi, za čijih 15 korisnika će biti trajno riješeno stambeno pitanje.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Radovan Grajić, tokom današnje posjete ovom gradu, zahvalio se gradonačelniku, Luki Petroviću, i istakao da Grad Trebinje treba da bude primjer ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj jer je, u rekordnom roku, završio svu potrebnu dokumentaciju, obezbijedio lokaciju, građevinsku dozvolu, uradio projektnu dokumentaciju, doveo infrastrukturu do zgrade.

U ostale stambene jedinice biće smještena izbjegla i raseljena lica sa područja grada koja budu zadovoljila kriterijume da ne bi došlo do dupliranja, a ukoliko ne budu popunjeni svi kapaciteti, pravo na privremeno stanovanje i uz minimalnu nadoknadu imaće socijalno ugrožena lica.

Vrijednost projekta je 2,2 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena iz projekta osiguranja javnih stambenih rješenja i od Vlade Republike Srpske.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).