Ulogujte se

Kulminirali sukobi: Može li Govedarica ostati na čelu SDS-a?

Nakon završene sjednice Glavnog odbora SDS i izbora potpredsjednika stranke potpuno je vidljivo da u SDS-u traju unutrašnji sukobi koji su dodatno urušili stranku pred opšte izbore sljedeće godine.

Vukota Govedarica je otvorio toliko frontova i sukoba u stranci da se postavlja logično pitanje može li on ostati na poziciji predsjednika. Najbolja opcija bi bila da se on povuče a ukoliko to ne uradi do kraja godine mogla bi biti sazvana i vanredna skupština SDS-a na kojoj bi se birao novi predsjednik kako bi se stranka bar malo konsolidovala do izbora“, tvrdi za srpskainfo.com visokopozicionirani fukcioner SDS-a.

On dodaje da je Govedarica trenutno u otvorenom sukobu sa Mirkom Šarovićem, Mićom Mićićem, Darkom Babaljom, Draganom Mektićem i Ognjenom Tadićem.

“Pored njih Govedarica je potpuno bespotrebno otvorio sukobe i u OO SDS Gradiška i OO SDS Čelinac gdje je većina članstva odbila da provodi njegove odluke. On se uopšte ne snalazi na poziciji predsjednika niti je za ovo vrijeme uspio nametnuti ijednu ozbiljnu političku temu bitnu za Republiku Srpsku što je dodatno naštetilo poziciji stranke u javnosti. SDS je potpuno neshvatljivo prepustio PDP-u i lidersku poziciju u Savezu za promjene iako je najjača opoziciona stranka“, tvrdi sagovornik srpskainfo.com i dodaje da je sukob sa gotovo svim u vrhu SDS-a kulminirao njegovom ambicijom da se kandiduje za predsjednika Republike Srpske.

"Za tu kandidaturu Govedarica trenutno ima podršku samo sekretara SDS Igora Ostojića i nikog više. Ostojić jedini ima uticaj na Govedaricu i snosi takođe odgovornost za loše stanje u SDS", kaže sagovornik.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).