Ulogujte se

Požari u Trebinju lokalizovani; Zbog vjetra svi su na oprezu

Nakon trodnevne borbe sa vatrenom stihijom, na požarištima u okolini Trebinja je mirno.

Iz trebinjskog odsjeka Civilne zaštite jutros je potvrđeno da je lokalizovan požar koji je izbio u selima na 15 kilometara od grada, zahvatio je minsko polje i doveo u opasnost kuće.

Zbog tropskih temperatura i jakog vjetra i dalje su svi na oprezu.

Iz Policijske uprave apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

I Federacija se bori sa vatrenom stihijom. Aktivan je požar na području Dinare i Staretine u opštini Livno. Gori bukova šuma u opštini Bosansko Grahovo, a i dalje nisu ugašeni požari na području Ljubuškog i Posušja.

U pomoć vatrogascima u Ljubuškom, gdje su kuću bile u opasnosti, sinoć su, na poziv opštinskog rukovodstva, stigli i kanaderi iz Hrvatske.

U Republici Srpskoj danas je situacija na požarištima mnogo bolja nego juče, rekao je Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

"U Trebinju vatrogasci dežuraju i kontrolišu požarište kod sela Slivnica. U ostatku Hercegovine i cijeloj Republici Srskoj bilo je još nekoliko manjih uspješnih vatrogasnih intervencija", rekao je Stojanović.

On je napomenuo da požar na deponiji smeća u Bratincu zahtijeva duže gašenje i komunalne akcije.

"U akciji gašenja su vatrogasci, radnici komunalne službe, Civilne zaštite i privatni sektor sa mehanizacijom", dodao je Stojanović.

On je istakao da Republička uprava Civilne zaštite Srpske ispunjava svoje zakonske obaveze.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).