Ulogujte se

NSRS sutra o Prijedlogu izmjena krivičnog zakona po hitnom postupku

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra po hitnom postupku prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Srpske i prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Na dnevnom redu 21. redovne sjednice parlamenta Srpske su prijedlozi zakona o rudarstvu, o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima, o izmjenama i dopunama Zakona o Ekonomsko-socijalnom savjetu, te o prijedlogu Kodeksa ponašanja narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Biće razmatrani i nacrti zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama, o hemikalijama, o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Na dnevnom redu je prijedlog strategije razvoja trgovine Republike Srpske do 2022. godine, te nacrt strategije mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj za period od 2017. do 2027. godine.

Poslanici će razmatrati izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za 2016. godinu, te godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike za 2017. godinu.

Pred poslanicima će se naći izvještaj o stanju sektora osiguranja u Republici Srpskoj za 2016. godinu, izvještaj o radu Agencije za osiguranje Republike za 2016. godinu, izvještaj o finansijskom poslovanju republičke Agencije za osiguranje za 2016. godinu sa zaključkom Vlade Republike Srpske.

Narodna skupština razmatraće izvještaj o realizaciji Strategije razvoja turizma Republike Srpske za period od 2011. do 2020. godine u 2016. godini, godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH za 2016. godinu.

Biće razmatran izvještaj o radu javnog preduzeća Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ za 2016. godinu, Plan rada za 2017. godinu i izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja RTRS-a za 2016. godinu - eksterna revizija.

Predviđeno je da prva tačka dnevnog reda budu poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).