Ulogujte se

Košarac: Brutalan napad na institucije Srpske s ciljem očuvanja pozicija u Sarajevu

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da su SDS, PDP i NDP u posljednja dva dana izvršili nezapamćen i brutalan napad na institucije Republike Srpske s ciljem da po svaku cijenu sačuvaju klimave pozicije u zajedničkim institucijama i propalu koaliciju na vlasti u Sarajevu.

Košarac je rekao da je glasanje na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH pokazalo da, osim Savjeta ministara BiH, podršku većine poslanika nemaju ni članovi Kolegijuma Predstavničkog doma.

"Čelnici SDS-a, PDP-a i NDP-a strahovali su od mogućeg izglasavanja nepovjerenja Savjetu ministara i smjene članova Kolegijuma Predstavničkog doma, zbog čega su, dan uoči sjednice parlamenta u Sarajevu, pokušali da isprovociraju incidente i fizičke obračune u Narodnoj skupštini Republike Srpske", naglasio je Košarac.

On je upozorio da su čelnici SDS-a, PDP-a i NDP-a u protekle tri godine pokazali da su spremni na sve, uključujući i rušenje Republike Srpske i njenih institucija, kako bi opravdali povjerenje koje su im u Sarajevu ukazali SDA Bakira Izetbegovića i međunarodni faktori.

"Uvjeren sam da svoje prste u brutalnim napadima čelnika SDS-a, PDP-a i NDP-a na neke od ključnih institucija Republike Srpske, kakve su Narodna skupština i Radio-televizija Republike Srpske, imaju i zvaničnici SDA i međunarodni faktori koji su prije tri godine napravili vlast u Sarajevu koja se danas raspada", rekao je Košarac.

On je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je naveo, činjenice da su institucije Republike Srpske uspjele da odbrane svoje dostojanstvo i demokratski kapacitet, kao i pravo na postojanje i donošenje odluka na legalan i legitiman način.

"Posebno sam srećan što su izbjegnuti fizički sukobi u institucijama Republike Srpske, koje je prije nekoliko sedmica najavljivao Vukota Govedarica. Taj scenario je, očito, pažljivo pripreman, ali su nalogodavci Govedarice, /Branislava/ Borenovića i /Dragana/ Čavića još jednom ostali kratkih rukava", zaključio je Košarac.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).