Ulogujte se

Radojičić: Crnadak nanio štetu Banjaluci i Srpskoj

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak svojim izlaganjem na Konferenciji evropskih gradova i regija u Salcburgu nanio veliku štetu Banjaluci, te da je skup, koji je bio prilika i za promociju kandidature ovog grada za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, iskoristio za unutrašnje političke obračune.

Radojičić je govor Crnatka o BiH ocijenio neprimjerenim jer je, naveo je, iznio niz najgorih optužbi na račun zvanične Banjaluke na jednom od panela Konferencije, čime je zasjenio predstavljanje Banjaluke kao kandidata za prijestonicu kulture.

"Bilo je zaista šokantno i najblaže rečeno naprimjereno da naš ministar iskoristi ovu priliku da uputi salvu optužbi na račun Republike Srpske i vlastitog grada. Njegovo potpuno nediplomatsko ponašanje u toj mjeri je šokiralo i same domaćine, koji su bili prinuđeni da ga opomenu da treba da zastupa svoju zemlju, a ne da tako govori", rekao je Radojičić.

On je dodao da su o Banjaluci svojevremeno bolje govorili /bivši ministri spoljnih poslova BiH/ Zlatko Lagumdžija i Sven Alkalaj, nego Crnadak.

"Dok smo se mi, kao predstavnici Grada, trudili da ovaj skup iskoristimo za što uspješniju promociju potencijala Banjaluke i posebno njene kandidature za Evropsku prijestonicu kulture, Crnadak je pred nekoliko stotina važnih ljudi naš grad predstavio 'najmračnijim gradom korupcije', govoreći u najgorem mogućem smislu o gradu iz kojeg i sam dolazi", rekao je Radojičić.

Govoreći o ovoj konferenciji, Radojičić je naglasio da je u Salcburgu prvi put van granica BiH predstavljena kandidatura Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, ali i cijeli niz investicionih i turističkih potencijala ovog grada.

On je izrazio zadovoljstvo interesom domaćina i posjetilaca za najveći grad Srpske, ističući da će se gradske vlasti i u budućnosti truditi da na što uspješniji način predstave ono što Banjaluka trenutno može da im ponudi

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).