Ulogujte se

Dogovoreno da ljekari iz Zvornika nastave da rade

Ljekare Opšte bolnice Zvornik primio je danas u Banjaluci predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ko će biti direktor zvorničke bolnice - novoimenovani vršilac dužnosti Jovan Okuka, dosadašnji direktor Milorad Drljević ili neko treći, ljekari koji su u štrajku nakon razgovora sa predsjednikom Srpske nisu željeli da otkriju.

Predsjednik Srpske je izjavio Srni da je dogovoreno da ljekari prekinu sa obustavama i nastave da rade u punom kapacitetu, a da će vlast razmotriti sve prethodne procedure i obezbijediti najbolja rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

Dodik je rekao da je na sastanku razgovarano o problemima u zvorničkoj Bolnici, te da je saslušao sve razloge zbog kojih su ljekari obustavljali rad.

- Dogovoreno je da oni nastave sa radom, da se u Bolnici nastavi redovno vršenje svih funkcija, da će plate biti redovno isplaćivane, a da će vlast, koja je nadležna da imenuje rukovodioce bolnica, permanentno razmatrati probleme i rješavati ih zajedno sa rukovodstvom - rekao je Dodik.

On je istakao da Opšta bolnica u Zvorniku, kao prioritetna regionalna zdravstvena ustanova, mora neometano da vrši sve svoje funkcije.

- Mi ćemo, shodno našim procedurama, bez obzira da li negdje ima ili nema grešaka, razmatrati sve prethodne procedure i obezbijediti najbolja rješenja za Bolnicu - rekao je Dodik. Ljekari tvrde da je predsjednik saslušao njihove zahtjeve i rekao da će učiniti sve da bude ispravljena greška koja je počinjena u Zvorniku.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da se sazna kakav je to kompromis koji su dogovorili sa predsjednikom Srpske, kažu Goran Bijeković i Zoran Komljenović, hirurzi koji su razgovarali sa Dodikom.

Od 14. oktobra ljekari Opšte bolnice Zvornik održavaju informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, jer su nezadovoljni smjenom bivšeg direktora Milorada Drljevića i imenovanjem vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Jovana Okuke.

Komisija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izvršila je u ponedjeljak, 23. oktobra, primopredaju dužnosti između novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Okuke i bivšeg direktora Drljevića, koji nije prisustvovao radu ove komisije.

Vlada Republike Srpske razriješila je 12. oktobra Drljevića sa funkcije direktora Opšte bolnice Zvornik, a za vršioca dužnosti direktora imenovala Jovana Okuku.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).