Ulogujte se

Dodik u Palati pratio izricanje presude, pres konferencija u 15.00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u kabinetu u Palati Republike u Banjaluci pratio je izricanje presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće danas u Banjaluci konferenciju za novinare.

Konferencija za novinare biće održana od 15.00 časova u Palati Republike, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Republike izjavio je, uoči izricanja presude, da je general Mladić veoma profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da će se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačati mit o njemu.

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Hagu, svi imaju osjećaj povodom današnje presude generalu Mladiću.

"Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio", rekao je Dodik.

On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska.

"Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske", poručio je Dodik.

Haški tribunal danas će izreći presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine tokom proteklog rata u BiH.

Sudsko vijeće u Hagu počelo je u 10.00 časova sa čitanjem presude. U Haškom tribunalu u toku je pauza na zahtjev generala Mladića, koji je uprkos veoma lošem zdravstvenom stanju prisustvuje izricanju presude.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).