Ulogujte se

Guskova: Bez obzira na presudu, general Mladić ostaje simbol časti i slobode

Ruski akademik Јelena Guskova ocijenila je za Srnu da je izricanje presude bivšem komandatu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću pusta formalnost, ali da general, uprkos odluci Haškog tribunala, ostaje i dalje simbol časti i slobode za sve.

Ona je navela da haškim sudijama nije važno to što je odbrana uspjela da opovrgne sve optužbe protiv generala, niti što je dokazna baza izgrađena na falsifikatima, lažima i pristrasnostima.

"Njima je važno da u njegovom liku optuže sav srpski narod i dokažu njegovu krivicu za početak rata. To znači da se opravda agresija NATO-a protiv Srba i Crnogoraca", rekla je Guskova.

Ona je istakla da je važno da svi Rusi i Srbi smatraju generala za narodnog heroja, hrabrog, pametnog i pravednog.

"Moskva želi da učini sve da mu se poboljša zdravlje. Međutim, Tribunal, koji doživljava posljednje dane, želi da ispuni sve zadatke koje su mu naložile SAD", navela je Guskova.

Pred Haškim tribunalom počelo je izricanje presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, čijem je jednom dijelu general prisustvovao uprkos veoma lošem zdravstvenom stanju

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).