Ulogujte se

Zatvoren konkurs za izradu pasoških knjižica u BiH

Generalni direktor "Šuma Republike Srpske" Risto Marić rekao je da će dobit ove firme na kraju godine biti između šest i 10 miliona KM, te odbacio optužbe SDS-a na račun rukovodilaca ovog preduzeća.

Marić je rekao Srni da u SDS-u, koji je najavio podnošenje krivične prijave protiv odgovornih lica zbog "nepravilnosti utvrđenih u revizorskom izvještaju o poslovanju ovog preduzeća za 2016. godinu", mogu da pričaju šta hoće i dodao da je riječ o insinuacijama te stranke, koja navodi da su "Šume" prikazivale lažnu dobit.

"Oni su naveli da smo dužni lokalnim zajednicama i da rukovodstvo 'Šuma' zbog toga treba krivično goniti, jer se redovno nisu uplaćivale položajne rente, odnosno naknade lokalnim zajednicama na osnovu ostvarenog prihoda u tim opštinama", pojasnio je Marić.

On je dodao da SDS može da podnese krivične prijave ako na osnovu pomenutog revizorskog izvještaja smatraju da za to imaju argumente.

"Mi smo na raspolaganju, postoje istražni organi i odgovaraćemo ako smo nešto lažirali. Ipak, to su insinuacije SDS-a, koja se nečim mora baviti. Opozicija mora da napada poziciju, ali način na koji to rade je neprimjeren", istakao je Marić.

Odgovarajući na poziv SDS-a da bi zbog navedenih nepravilnosti bilo moralno da podnese ostavku, Marić je rekao da to neće uraditi sve dok god "Šume" budu poslovale pozitivno i podizale nivo organizacije i rezultata.

SDS je danas saopštila da će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih lica u Јavnom preduzeću "Šume Republike Srpske" zbog "nepravilnosti utvrđenih u revizorskom izvještaju o poslovanju ovog preduzeća za 2016. godinu".

U saopštenju se navodi da će krivične prijave biti podnesene protiv direktora "Šuma Srpske" Riste Marića i načelnika opštine Rogatica Milorada Јagodića.

U SDS-a smatraju da je iz revizorskog izvještaja o poslovanju ovog preduzeća za 2016. godinu vidljivo postojanje osnova sumnje da su u ovom preduzeću počinjene mnoge kriminalne radnje i nezakonitosti.

"Prema nalazima revizorskog izvještaja, odgovorna lica u preduzeću `Šume Republike Srpske` su lažno vodila poslovne knjige, izbjegavajući da prikažu kao prihod naknadu od uplata vlasnika privatnih šuma po osnovu usluga koje su pružane privatnicima, i to u iznosu većem od 2.670.000 KM", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).