Ulogujte se

Sastanak predsjednika Srpske sa čelnim ljudima Fonda solidarnosti

U Banjaluci je počeo sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa vršiocem dužnosti direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Јasminkom Vučković i vršiocima dužnosti članova Upravnog odbora ovog fonda.

Sastanku prisustvuje i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Nakon sastanka u Palati Republike, predviđena je konferencija za novinare.

Od 1. januara počinje potpuna primjena Zakona o Fondu solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu u dijelu koji se odnosi na prikupljanje sredstava u ovaj fond.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ranije je saopšteno da će tada početi potpuna primjena člana šest Zakona o Fondu solidarnosti.

Tim članom predviđeno je da Fond prikuplja sredstva od posebnog doprinosa za solidarnost u iznosu od 0,25 odsto neto plate zaposlenog lica u Srpskoj.

Predviđeno je da se sredstva prikupljaju i iz budžeta opština i gradova u iznosu od 0,025 odsto ostvarenih poreskih i neporeskih prihoda u prethodnoj fiskalnoj godini, zatim donacija privrednih društava, preduzetnika i pojedinaca i ostalih sredstava.

Sredstva će se prikupljati i iz budžeta Republike u iznosu od 0,025 odsto ostvarenih poreskih i neporeskih prihoda u prethodnoj fiskalnoj godini, umanjenih za iznos doprinosa za socijalno osiguranje.

U Fond će se prikupljati i sredstva od posebnog doprinosa za solidarnost na teret budžetskih korisnika, javnih preduzeća, ustanova, organa uprave, upravnih organizacija u iznosu od pet odsto cijene kupljenog službenog putničkog vozila, sem vozila MUP-a i zdravstvenih ustanova.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).