Ulogujte se

Cvijanovićeva posjetila kompaniju NCR

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas kompaniju NCR Banjaluka.

Američka kompanija NCR posluje više od 130 godina, zapošljava oko 32.000 ljudi i ima više od 830.000 bankomata širom svijeta. Prihod kompanije u 2015. godinu bio je 6.373 milijardi dolara, dok je u 2016. porastao za tri odsto i iznosio je 6.540 milijardi američkih dolara.

NCR posluje u Evropi u 22 zemlje, a od 2016. godine i u Republici Srpskoj. NCR d.o.o. Banjaluka je osnovan kao podružnica ove globalne kompanije. Podružnica je osnovana sa ciljem uspostavljanja Centra za tehničku podršku u Banjaluci, u skladu sa poslovnim planovima i planovima razvoja matične kompanije.

NCR Banjaluka zapošljava specijalno interno obučene tehničare koji odgovaraju na zahtjeve klijenata i pristupaju analizi i rješavanju problema. Shodno potrebama posla, većina zaposlenih poseduje prethodno IT iskustvo.

NCR je odabrao Banjaluku kao destinaciju iz mnogih razloga- dobra talentovana radna snaga, koja istovremeno ima izvanredne tehničke i jezičke sposobnosti, telekomunikaciona infrastruktura koja se stalno unapređuje i podsticaji koje obezbeđuje Vlada Republike Srpske, kao i povoljni soci-ekonomski faktori.

U skladu sa Uredbom o realizaciji programa podrške zapošljavanju u oblasti usluga koje su predmet međunarodne trgovine, zaključen je uovor između Vlade Srpske i d.o.o. NCR kojim je definisano da će ova kompanija zaposliti 200 radnika u naredne dvije godine, od čega 25 odsto radnika sa visokom stručnom spremom i planiranom prosječnom bruto platom novozaposlenih radnika u iznosu od 1.512 KM, odnosno u iznosu koji je jednak ili veći od prosječne bruto plate u Republici Srpskoj.

NCR posluje i u Srbiji, gdje zapošljavao 2.150 radnika. Vlada Srbije je potpisala novi ugovor sa ovom kompanijom o dodjeli sredstava podsticaja za investicioni projekat NCR Kampus – proširenje i konsolidacija poslovanja NCR u Republici Srbiji. Ovim ugovorom se kompanija obavezala otvoriti još 1.500 radnih mjesta u naredne tri godine i time će imati više od 3.500 zaposlenih u Srbiji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).