Ulogujte se

Košarac: Predstavnici SDS-a pokušavaju da zataškaju sopstvene afere

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da medijskom "galamom i kuknjavom", koju svakog dana proizvode u sarajevskim medijima, predstavnici SDS-a pokušavaju da zataškaju sopstvene greške i afere, kao i da sakriju strah i paniku od sasvim izvjesnog novog poraza na predstojećim opštim izborima u oktobru ove godine.

"Napravi se prijava protiv SDS-ovog načelnika da je opštinu koju vodi oštetio za 60.000 KM, a oni udare u dreku i kuknjavu o hapšenjima, crnim listama i pritisku na opoziciju. Od svega toga tačno je jedino to da oni pokušavaju da zaštite tog čovjeka, koji im vodi Glavni odbor stranke, i da izvrše pritisak na pravosuđe da ne procesuira taj slučaj", rekao je Košarac Srni.

Košarac je upozorio na to da predstavnici SDS-a lažnim medijskim optužbama protiv predsjednika Republike Srpske i Vlade Srpske pokušavaju da sakriju i činjenicu da u Sarajevu, zajedno sa bošnjačkim strankama, i dalje dižu ruke za prenos nadležnosti i prave političku i ekonomsku štetu Republici Srpskoj.

"Zbog takve politike SDS napuštaju istaknuti funkcioneri i članovi, u Sarajevu im se raspao klub poslanika u Predstavničkom domu, u Banjaluci su na nivou statističke greške, ne mogu da se dogovore koga će i za koju poziciju kandidovati. Јedino što još funkcioniše je dogovor sa SDA oko raspodjele fotelja u zajedničkim institucijama, gdje su u protekle tri godine postavili skoro 70 direktora. O tome ne galame u medijima", rekao je Košarac.

On je dodao da "svakog drugog dana" u zajedničkim institucijama u Sarajevu mediji otkriju neku novu aferu u vezi sa namještenim tenderima, stranačkim i rodbinskim zapošljavanjima i nekontrolisanom rasipanju novca koje revizori bilježe u svojim izvještajima.

"To je slika i prilika vlasti koju u Sarajevu predvode SDS-ovi poslanici, ministri i direktori. To oni pokušavaju da sakriju stvaranjem najcrnje moguće medijske slike o Republici Srpskoj i njenim institucijama, jedinim koje funkcionišu u zemlji kakva je BiH", zaključio je Košarac

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).