Ulogujte se

Bakir Izetbegović: Nisu Bošnjaci srušili Mostar i napravili konc - logore, već Hrvati!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović odbacio je tvrdnje Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Dragana Čovića, da demografska dominacija Bošnjaka prijeti uspostavom islamske države u BiH.

Izetbegović je rekao da su Čovićeve izjave reciklaža stare teze od 1983. i tzv. Sarajevskog procesa na kojem se, pod optužbom za kontrarevolucionarno djelovanje, sudilo grupi muslimanskih intelektualaca predvođenih Alijom Izetbegovićem.

Kaže da cilj Čovića, odnosno HDZ-a, nije teritorijalna podjela BiH "iako se i time prijeti", nego "podjela izborne baze" odnosno RTV sistema, institucija, ministarstava...

"Zato je Dragan Čović krenuo u napad s tezom o 'radikalnoj bošnjačkoj desnici' i 'namjerama stvaranja islamske države na tlu BiH'. Naravno da takvo što ne postoji, ali postoji radikalna hrvatska desnica i presudom Haškog tribunala utvrđeni udruženi zločinački pothvat. Stoga, po njihovoj logici, vrijedi pokušati Izetbegovića i Bošnjake staviti u poziciju da se brane i pravdaju. Odgovorio sam da nisu Bošnjaci napravili udruženi zločinački pothvat, srušili Mostar i napravili konc-logore u Hercegovini, da nismo mi digli mjesec i zvijezdu nad Mostarom, već je podignut križ!", istakao je Izetbegović.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).