Ulogujte se

Dodik: Srpska će učestvovati u završetku radova na Hramu Svetog Save na Vračaru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srpska Hram Svetog Save u Beogradu doživljava kao svoje ishodište i mjesto okupljanja i da će učestvovati u donacijama da bi radovi na ovom veličanstvenom zdanju bili završeni u roku.

Dodik, koji je danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim prisustvovao prezentaciji mozaika glavne kupole Hrama Svetog Save, poručio je da se iz ovog svetog mjesta šalje poruka jedinstva i okupljanja oko najveće vrijednosti - vjere, kao i poruka prijateljstva za ruski narod.

Predsjednik Srpske je rekao da sama činjenica da se hram gradi proteklih 100 godina govori o istrajnosti srpskog naroda.

"Mislim da smo ušli u godinu završnih radova ovog svetog mjesta koji je izraz težnje vjerujućeg srpskog naroda i naše crkve da se baš tu na mjestu gdje su spaljene mošti Svetog Save izgradi ovakav hram", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovoj generaciji ljudi i državnika pripala je čast da počnu sa završnim radovima na kupoli, koja je jedna od najljepših, a izradu mozaika za nju finansirala je Rusija.

On je najavio da će Republika Srpska učestvovati u određenim donacijama kako bi radovi na ovom hramu bili dovršeni u roku.

"Republika Srpske Hram Svetog Save doživljava kao svoje ishodište, kao mjesto koje nas okuplja i privlači", rekao je Dodik.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).