Ulogujte se

Istočni Drvar odsječen od ostalog dijela Srpske

Opština Istočni Drvar nalazi se u putnoj blokadi usljed obilnih snježnih padavina, a zbog toga je već četiri dana na snazi i obustava rada u Šumskom gazdinstvu "Klekovača", javlja dopisnik Srne.

Preduzeće "Livnoputevi", iako ima obavezu da očisti put prema granici sa Republikom Srpskom, odnosno Istočnom Drvaru, to nije učinilo što je otežalo normalno funkcionisanje života u ovoj opštini.

Visina snijega na ovom području prelazi jedan metar.

Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Federacije BiH Mile Marčeta rekao je Srni da je zbog velikog snijega Istočni Drvar u potpunom kolapsu, a da su najveći problem stvaraju neočišćeni putevi prema Istočnom Drvaru.

Prema njegovim riječima, vremenske neprilike koje su posljednjih nekoliko dana zadesile područje ove opštine i velika neodgovornost "Livnoputeva" odsjekli su ovu opštinu od ostalog dijela svijeta.

"Svaki vid komunikacije je otežan, te stanovništvo ne može normalno da funkcioniše. Šumsko gazdinstvo `Klekovača` - Istočni Drvar zbog velike količine snijega već četiri dana ne radi", kaže Marčeta.

On je napomenuo da je uredno snabdijevanje električnom energijom, koja dolazi iz Republike Srpske.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).