Ulogujte se

Nove snježne padavine usporavaju saobraćaj

Na području Banjaluke i Mrkonjić Grada, te na dionicama u centralnim i sjeverozapadnim krajevima jutros se, zbog snježnih padavina, saobraća usporeno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Kolovozi su mjestimično zasniježeni na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica, Glamoč-Mliništa, Livno-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica.

Na putnom pravcu Bosansko Grahovo-Resanovci duva jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima na području Tomislavgrada, Glamoča i Posušja.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske jutarnje temperature ima poledice.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Hrvaćani na ukrštanju sa auto-putem prema Doboju u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će regulisati privremena signalizacija. Predviđeno je da radovi traju do 14. aprila.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog izgradnje vodovoda u čelinačkom naselju Šnjegotina izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Ukrina-Klupe. Predviđeno je da radovi traju do 20. marta.

Јednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari. Radovi na ovom putnom pravcu trebalo bi da traju do 30. juna.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Јajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke zbog izgradnje kružne raskrsnice na Rebrovcu, na magistralnom putu prema Čelincu izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na regionalnom putu Mihalji-Blidinje zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila mase veće od tri i po tone.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).