Ulogujte se

Vlada o Prijedlogu zakona o izmjeni Izbornog zakona Srpske

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o izmjeni Izbornog zakona Srpske, po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršnom postupku.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada bi danas trebalo da razmatra i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj.

Na sjednici će biti razmatran i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za izdavanje garancije Republike Srpske za kreditno zaduženje preduzeća Auto-putevi Republike Srpske kod Evropske banke za obnovu i razvoj po projektu izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj, faza jedan.

Ministri će razmatrati i konsolidovani godišnji izvještaj o uspostavljanju i razvoju interne finansijske kontrole u javnom sektoru Republike Srpske sa stanjem 31. decembar 2017. godine.

Na sjednici će biti razmatrana i informacija o Prijedlogu akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja lokalne samouprave u Republici Srpskoj 2017-2021. godina, za 2018/2019. godinu.

Biće razmatrane i informacije o potrebi sanacije i rekonstrukcije osnovnih škola, o projektu "Modernizacija Univerzitetske bolnice u Foči - rekonstrukcija, dogradnja centralnog objekta `B` i nabavka opreme", o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika koji će procesom privatizacije, stečaja i likvidacije preduzeća ostati bez zaposlenja, za 2017. godinu.

Ministri će razmatrati i informaciju o međunarodnoj vježbi "Srbija 2018", kao i informaciju u vezi sa zaključkom Savjeta ministara o realizaciji Programa pomoći za prevenciju, spremnost i odgovor na poplave u državama zapadnog Balkana i Turskoj.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).