Ulogujte se

Dodik: Inicijativa SNSD-a - zaustavljanje jedne vrste genocida nad Srbima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ova stranka inicijativom upućenom Ustavnom sudu BiH traži da bude zaustavljena jedna vrsta genocida nad Srbima, odnosno oduzimanje i nepravno knjiženje srpske imovine u Federaciji BiH, kao i vršenje pritiska s ciljem nestanka srpskog naroda na tom prostoru.

"To je samo jedan sofisticirani vid pritiska na Srbe da se odsele i da im se život učini nepodnošljivim na prostoru FBiH. To je samo vid nastavka onog što su radili u Јasenovcu, jer ono što nisu stigli da pobiju tamo sada pokušavaju da na različite načine rastjeraju iz Federacije", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je 7. februara Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti članova od 67 do 72 Zakona o zemljišnim knjigama FBiH, tražeći od suda da donese privremenu mjeru i naloži zabranu dalje primjene ovog diskriminatorskog zakona, kako bi Srbi koji imaju svoju imovinu u FBiH imali isti tretman kao i Bošnjaci u Republici Srpskoj.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).