Ulogujte se

Uhapšen Vahidin Dobrača zbog trgovine heroinom

Na području Sarajeva danas je, u okviru akcije "Oskar", uhapšen Vahidin Dobrača koji je osumnjičen da je kao član organizovane grupe vršio međunarodnu trgovinu drogama skank i heroin.
Dobrača je osumnjičen za organizovani kriminal u vezi sa prometom drogama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.Današnje aktivnosti su nastavak rada Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ u nastavku akcije kodnog naziva "Oskar".

Aktivnosti su rezultat višemjesečne istrage koju je provodilo Tužilaštvo BiH u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, policijskim agencijama u BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije, a riječ je o krijumčarenju droga, kojim je bilo direktno ugroženo područje EU.

U okviru pretresa izvršeno je oduzimanje određenog dokaznog materijala.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac odlučiće o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora ili mjera zabrane.

U okviru predmeta "Oskar", na području BiH i Srbije do sada je uhapšeno ukupno 15 lica i oduzeto više od tri kilogrma heroina. Posljednja hapšenja, prije jutrošnjeg, bila su 11. decembra kada je Sipa uhapsila osam lica i pretresla objekte na 10 lokacija.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).