Ulogujte se

U napadima u Istanbulu nema povrijeđenih građana BiH

Vršilac dužnosti generalnog konzula u Istanbulu, Adi Durmić, rekao je danas da prema bezbjednosnim podacima turskih službi u terorističkim napadima u ovoj državi nema povrijeđenih niti nastradalih državljana BiH. Durmić je dodao i da je situacija u Istanbulu dramatična i da su građani Turske preplašeni.

"Vjerujem da je riječ o izolovanim napadima i da se neće ponoviti. Dobili smo obavijest od turskih bezbjednosnih službi da povećamo stepen bezbjednosti. Pratimo situaciju. U stalnom smo kontaktu i s našom Ambasadom u Ankari", rekao je Durmić.

Prema njegovim riječima, teško je reći koliko državljana BiH živi u Istanbulu, ali je sigurno da u ovom gradu živi i veliki broj studenata iz BiH.

"Postoje okvirni podaci, ali je teško spekulisati. U gradu je puno turista, svakodnevno ih uđe skoro dva miliona. Osjeti se doza straha. Teroristički napadi su takvi da se ne može pretpostavti gdje će se desiti. Ali bezbjednosne agencije Turske preduzimaju sve mjere da se osigura bezbjednost u zemlji", kaže Durmić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).