Ulogujte se

Smijenjen direktor Banke Srpske Zdravko Trivunčić

Agencija za bankarstvo Republike Srpske smijenila je direktora “Banke Srpske“ Zdravka Trivunčića zbog kršenja odluke Agencije kojom je banci bilo zabranjeno da prima depozite, saznaje portal capital.ba. Agencija je Rješenje o suspenziji Trivunčića donijela u petak, 30. oktobra i istovremeno naredila Nadzornom odboru Banke Srpske da hitno imenuje vršioca dužnosti.

Kako navodi capital.ba, Trivunčić je prekršio nekoliko propisa i odluka, a najveći mu je propust što je Banka Srpske nastavila da prima depozite iako je to Agencija izričito zabranila, s obzirom da je kapital banke znatno ispod zakonskog limita od 15 miliona maraka i biće joj oduzeta licenca ukoliko ubrzo ne bude dokapitalozovana.

Predsjednica Nadzornog odbora Banke Srpske Snežana Vujnić potvrdila je tačnost ove informacije i najavila da će se Nadzorni odbor hitno sastati već danas ukoliko se utvrdi da to može jer je većina članova podnijela ostavke.

Nadzorni odbor Banke Srpske ne funkcioniše već mjesecima jer su ostavke podnijeli Vujnić, Branislava Milekić, direktorica Elektroprivrede RS i Mladen Milić direktor Fonda PIO, podsjeća portal capital.ba.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).