Ulogujte se

Ogromna opasnost od napada vehabija na Balkanu

Stručnjak za borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević smatra da se prijetnje terorista na Balkanu minimalizuju u političkim i bezbjednosnim krugovima, iako je opasnost od napada vehabija ogromna.


Galijašević je upozorio da Turska, na čelu sa premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom, sarađuje sa islamistima, te propuštanjem izbjeglica podržava ekstremistički pokret na Balkanu.

"Pokretanjem talasa izbjeglica, Turska želi da mijenja demografsku strukturu stanovništva na Balkanu i dovede nas u socijalno bezizlaznu situaciju. Evropa se od toga štiti zidovima, a mi?", upitao je Galijašević za "Pink".

On je naveo da Erdogan zajedno sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem planski stvara takvo stanje na Balkanu.

"Vlasti u Sarajevu i Ankari sarađuju. Poznato je da su Erdogan i Izetbegović kućni prijatelji. Oni u dogovoru, planski, stvaraju takvo stanje na našim prostorima", rekao je Galijašević.

On je istakao da politički krugovi u BiH, na Kosovu, kao i iz makedonskog podijeljenog društva, pomažu teroristima.

"Prema izvještajima bezbjednosnih agencija, u BiH postoji 3.400 lica koja su povezana sa terorizmom, pranjem novca i najtežim oblicima organizovanog kriminala. Sa druge strane, ako uzmete u obzir podršku koju ta lica imaju u političkim krugovima BiH, onda govorimo o pet do šest procenata ukupne muslimanske populacije u BiH. Dakle, riječ je o vojsci od 100.000 ljudi", rekao je Galijašević.

Galijašević je ocijenio da su ove prijetnje više nego ozbiljne, a strah sasvim opravdan i poručio da hitno nešto treba preduzeti.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).