Ulogujte se

Odbrana ulaže žalbu na odluku o pritvoru

Odbrana će se žaliti na odluku Suda BiH o određivanju jednomjesečnog pritvora predsjedniku Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudinu Radončiću, rekla je advokat odbrane Vasvija Vidović.


"Sudija na ročištu dopustio je da se čita prijedlog sa prisluškivanim razgovorima duže od pet časova, što je neuobičajeno. Svi su svjedoci šta piše u tim materijalima i koliko to ima veze sa krivičnim djelom", rekla je Vidovićeva novinarima.

Ona je naglasila da će odbrana uložiti žalbu na odluku Suda BiH, a u krajnjem slučaju i apelaciju Ustavnom sudu BiH.

"Uložićemo žalbu i svim pravnim sredstvima ćemo se boriti da ovaj predmet uđe u neki zakonit postupak. Ukoliko Apelaciono vijeće odbije žalbu, jer mi imamo informaciju da se u ovom sudu apsolutno kontroliše postupak i da to izlazi iznad institucionalne nadležnosti pojedinaca u Sudu, pisaćemo apelaciju Ustavnom sudu BiH, kao što smo uradili u slučaju `Šahman`. Obratićemo se svim meritornim međunarodnim institucijama i pravnim organizacijama", rekla je Vidovićeva.

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, na prijedlog Tužilaštva BiH.

Lider SBB-a uhapšen je u policijskoj akciji "Lutka dva" 25. januara zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

U istoj akciji ranije su zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija uhapšeni sekretar Ministarstva za bezbjednost BiH Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman koji su članovi Radončićeve stranke.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).