Ulogujte se

Brčkalo: RTRS treba da bude glas naroda

Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo rekao je da Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ treba da bude glas naroda, a ne da, kako kaže, brani stranke na vlasti.
Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o RTRS-u Brčkalo je ocijenio da bi iz predloženog Nacrta zakona o RTRS-u trebalo brisati određene članove koji govore o profesionalnim standardima, objektivnosti i nepristrasnosti, jer ih se ovaj medij ne pridržava.Poslanik Stranke napredna Srpska Adam Šukalo smatra da je u poslednje vrijeme jedini pomak na RTRS-u što je omogućen direktan prenos sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na njenom drugom programu.

Šukalo je rekao da je onemogućeno drugim televizijama da dobiju video zapis sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

On je pozvao novinare RTRS-a da odgovorno i objektivno rade svoj posao.

Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica rekao je da podržava predloženu odredbu u Nacrtu zakona da se na RTRS-u uspostavi drugi kanal koji bi omogućio direktan prenos sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

On smatra da je došlo vrijeme da Narodna skupština donese novi zakon o RTRS-u, jer se ovaj medij, kako tvrdi, pretvorio u partijsku televiziju pod potpunim uticajem vladajućih stranaka u Republici Srpskoj.

Mahajilica je pozvao Narodnu skupštinu da smijeni Upravni odbor, generalnog direktora i Programski savjet RTRS-a.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).