Ulogujte se

Dodik: Srpska je država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija

U banjalučkoj dvorani Borik održana je svečana akademija povodom obilježavanja 20 godina od osnivanja i rada Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Akademija je počela intoniranjem himni Republike Srpske "Moja Republika" i Srbije "Bože pravde".

SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i srpskom narodu. Tražim od svih da se Republika Srpska slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, spriječimo strance da nam nameću svoju volju - rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a.On je napomenuo da su SNSD i Republika Srpska opredijeljeni za mir.

Dodik je istakao da je SNSD, odnosno Republika Srpska, blizu odluke da odbaci pravosuđe BiH koje krši Ustav, Dejtonski mirovni sporazum i otima prava Republike Srpske.

On je podsjetio da je politika SNSD-a zasnovana na poštivanju Dejtonskog sporazuma, ocijenivši da "u BiH živi surogat koji se zove pravda".

- BiH nije uspjela da bude država, jer sve što se ovdje gradilo bilo je na bazi nasilja. Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv Republike Srpske i srpskog naroda - dodao je Dodik.

On je podsjetio da Sud BiH ne može odlučivati o imovini Republike Srpske, te da u Dejtonskom sporazumu nigdje ne piše da ona pripada BiH.

Dodik je naglasio da je SNSD danas moćna politička partija koja ističe ustavnu poziciju Republike Srpske i njenu snagu.

On je ponovio da se SNSD u proteklom periodu uspio suprotstaviti pokušaju nametanja reformi u BiH, među kojima i policije, čiji je cilj bio slabljenje Republike Srpske.

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke zaslužnim članovima SNSD-a, a posthumno su ih dobili Milan Jelić i Nenad Baštinac.

Uručene su i zahvalnice i povelje članovima koji su doprinijeli razvoju SNSD-a. Na svečanoj akademiji prikazan je i film o razvoju ove partije u posljednjih 20 godina. Čestitke SNSD-u povodom 20 godina rada uputili su predsjednik Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev i iz Komunističke partije Kine.

Obraćanjem Dodika okončana je svečana akademija povodom 20 godina rada SNSD-a, kojoj su prisustvovali rukovodstvo stranke, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).