Ulogujte se

Mićić: Cilj protesta- destabilizacija grada

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je danas da Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" organizuje proteste s ciljem destabilizacije ovog grada, te pozvao građane da ne dozvole manipulacije, da se uzdrže od bilo kakvih nereda i da imaju povjerenje u institucije.


Mićić je rekao da se vlast dobija ili gubi isključivo na izborima i da Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" za sutra najavljenim protestom zbog, kako su naveli, izborne krađe, ne poštuje volju građana i želi da ruši vlast na način na koji to nije moguće.

"Oni nemaju većinu. Imaju samo bolesne ambicije koje žele da provedu na ovakav način", rekao je Mićić na konferenciji za novinare Koalicije "Savez za pobjedu".

Mićić, koji je i predsjednik Gradskog odbra SDS-a Bijeljina, kaže da su rezultati izbora poznati, te da očekuje da ih Centralna izborna komisija BiH proglasi.

"Potpuno je jasno da je u trci za gradonačelnika Bijeljine pobijedio kandidat Koalicije `Savez za pobjedu`, a kada je riječ o sazivu Skupštine grada i tu je mnogo toga jasno. Vidjećemo do kraja kako će to biti završeno", rekao je Mićić.

On ističe da "Savez za pobjedu" priznaje rezultate izbora, iako njima nije u potunosti zadovoljan, jer su mogli biti i ubjedljiviji.

"Skupštinska većina je mogla biti i veća, ali mi moramo poštovati nadležnost Gradske izborne komisije Bijeljina, kao i CIK-a BiH", rekao je Mićić i dodao da "Savez za pobjedu" nema namjeru da vrši bilo kakav pritisak na njihov rad, kao ni da ih u tome ometa.

On je podsjetio da je Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" tražila ponovno prebrojavanje glasova, što je i učinjeno sa 16 biračkih mjesta, a mogu i ostale ponovo preborjati i da to neće predstavljati problem za "Saveza za pobjedu".

"Međutim, kome oni i zašto organizuju proteste? Da li im je cilj dalja destabilizacija grada Bijeljina, kao što su počeli prije nekoliko mjeseci sa skupštinskom većinom gdje su kupili odbornike ili, pak, neredi u gradu?", upitao je Mićić.

On je naveo da se samo u Bijeljini od 143 lokalne zajednice u BiH ne žele prihvatiti rezultati izbora i u vezi sa tim se organizuju protesti."Mi stojimo iza svojih razultata, a tražimo da institucije nastave svoj posao, te da izbore proglase onakvim kakvi jesu", rekao je Mićić.

Kada je riječ o najavljenim protestima Koalicije "Bijeljina pobjeđuje", Mićić
očekuje od nadležnih organa, prije svega MUP-a Republike Srpske, da osiguraju mir i bezbjednost.

"Mi nećemo praviti kontraproteste. Pustićemo ih da održe taj protest, ali očekujemo zaštitu svih građana i institucija", rekao je Mićić i dodao da očekuje da ljudi ne budu tjerani da napuštaju svoja radna mjesta da bi došli na protest.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina i nosilac liste na prethodnim lokalnim izborima Slaviša Marković rekao je da raspolaže informacijama da će sutra svi radnici iz javnih preduzeća napustiti svoja radna mjesta kako bi došli na proteste.

"Postavljamo pitanje - koja je to politika koja može da obustavi rad javnih preduzeća i da zloupotrijebi te ljude da dođu na miting? To je privatizacija institucija", rekao je Marković.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).