Ulogujte se

Šukalo: Bez saradnje sa akterima snimka ukoliko je autentičan

BANJALUKA - Predsjednik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo rekao je da ova stranka, ukoliko se utvrdi autentičnost audio materijala u kojem se govori o navodnoj "kupovini" poslanika, nije spremna da sarađuje niti da učestvuje u vlasti sa bilo kojim političkim akterom koji je učesnik te afere.

Šukalo je pozvao nadležne institucije Republike Srpske i BiH da utvrde autentičnost audio materijala u kojem se govori o navodnoj "kupovini" poslanika, a ukoliko se autentičnost dokaže da pristupe procesuiranju. 

On je dodao da su spremni da sa koalicionim partnerima DNS-om i SRS i dalje imaju otvoren dijalog, iako se na današnjem sastanku pokazalo da se u određenim pitanjima razilaze. 

"Naš uslov za dalji ostanak u koaliciji je da se pokrene neophodan proces reformi", naglasio je Šukalo i najavio da će NS od danas započeti razgovore i sa ostalim političkim partijama u Srpskoj, prvenstveno onima koje su ostvarile najveći legitimitet na izborima. 

On je rekao da NS želi da jedan od delegata u Domu naroda BiH bude iz ove stranke, ne da bi ucjenjivali, već da ne dozvole da se Srpska podijeli ili da BiH i Srpska ne krenu putem reformi i evropskih integracija. 

Novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz NS-a Goran Đorđić rekao je da će ova stranka manjinski podržati izbor Vlade Srpske, što znači da iz NS-a neće biti ministara. 

On je istakao da je za Srpsku primarno da skupštinska većina, koja bira Vladu, bude od stranaka sa sjedištem u Srpskoj. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).