Ulogujte se

Završeni protesti poljoprivrednika

U Čatrnji kod Gradiške završeni su mirni protest poljoprivrednika iz Srpske. Na protestu se okupilo nekoliko desetina poljoprivrednika. Poljoprivrednici su, kako kažu, nezadovoljni situacijom u agraru.

Zahtijevaju da im se do 15. marta isplati ukupan dug za podsticaje iz prošle godine u iznosu od 41 milion KM, jer bez tih sredstava poljoprivredni proizvođači, kažu, neće moći započeti proljetnu sjetvu. Traže i da se pravilnik o podsticajima za poljoprivredne proizvođače u Srpskoj za ovu godinu, uskladi s onima koje imaju poljoprivrednici u Federaciji, s obzirom da su na istom tržištu. Iz Bijeljine su jutros na proteste otišla četiri autobusa poljoprivrednih proizvođača i mljekara Semberije. Nezadovoljni su nacrtom Pravilnika o podsticajima u poljoprivredi i dosadašnjom dinamikom isplate podsticaja. Od Savjeta ministara BiH traže uvođenje plavog dizela i zaštitu domaće proizvodnje.

Za ispunjenje svojih zahtjeva, institucijama su dali rok mjesec dana. Ne budu li ispunjeni, naredni protesti će, najavljuju, biti radikalniji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).