Ulogujte se

Vijeće naroda sutra o konstatovanju rezultata republičkog referenduma

Vijeće naroda Republike Srpske će na sutrašnjoj sjednici u Banjaluci razmatrati odluku o konstatovanju rezultata republičkog referenduma na pitanje: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?", kao i odluku o prestanku mandata članovima Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Na 15. redovnoj sjednici će biti razmatran i Zaključak o usvajanju informacije o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore.

Sjednica će biti održana u prostorijama Vijeća naroda Srpske, sa početkom u 12.00 časova, nakon čega su predviđene izjave za medije, saopšteno je iz Vijeća naroda Srpske.

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, održanoj 9. februara, konstatovano je da je referendum o Danu Republike Srpske punovažan jer se potvrdno izjasnila natpolovična većina građana koji imaju biračko pravo.

Narodna skupština Srpske tada je usvojila zaključak kojim se konstatuje da je na referendumsko pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?" potvrdno odgovorio 677.771 glasač, odnosno 99,81 odsto od ukupnog broja izašlih na glasanje.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).