Ulogujte se

Mostar: Lideri regiona o evropskom putu, zajedničkim sjednicama, Agrokoru, Titu

U Mostaru se održava Međunarodni sajam privrede na kojem će se, tokom narednih pet dana, predstaviti više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja svijeta među kojima i 50-tak srpskih kompanija. Otvaranju Sajma, osim članova Predsjedništva BiH, prisustvovaće i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Sajam će otvoriti predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, a centralni događaj je konferencija na kojoj će učestvovati ambasadori 16 zemalja istočne i jugoistočne Evrope i Kine.

Aktuelni premijer Srbije, Aleksandar Vučić, po dolasku u Mostar sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim i hrvatskim članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem i hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. Vučić je ocijenio da zemlje Balkana mogu biti mašina razvoja Evropske unije i naglasio da je ovo jedinstvena prilika za jačanje političke i ekonomske saradnje u regionu.

Čović kaže da dolazak Vučića u Mostar otvara novo poglavlje u odnosima BiH i Srbije.

Plenković je izjavio da regionalna, odnosno globalna situacija nikada nije bila kompleksnija od 1989. godine, te poručio da svi treba da doprinesu stabilizaciji.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).