Ulogujte se

OC Јahorina obara sve rekorde

Olimpijski centar Јahorina u ovoj zimskoj sezoni obara sve rekorde, ukupan broj skijaša povećan je gotovo za 50 odsto u poređenju sa prošlom sezonom, a prihodi samo od prodaje karata veći su za 90 odsto, rekao je direktor Centra Dejan Ljevnaić, ističući da je Јahorina u ekspanziji i da je cilj da njen potencijal bude maksimalno iskorišćen.

Ljevnaić je na konferenciji za novinare istakao da su za sedam dana februara imali tri puta više skijaša nego prethodne zimske sezone.

- Do danas smo imali više od tri i po hiljade djece iz lokalnih samouprava koja su koristila besplatno skijanje - rekao je Ljevnaić i dodao da svakodnevno imaju od dvije do tri grupe djece.

On je naveo da ove godine imaju i nove prihode od 62.000 KM od ski-škole, da su prihodi od marketinga povećani 20 puta, te da su za tri puta povećani prihodi od broja prodatih karata na ski-poligonu i ski-vrtiću koji su otvoreni ove godine.

Ljevnaić je rekao da je Јahorina vratila olimpijski sjaj i istakao da u tome ne bi uspjeli bez podrške predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednice Vlade Željke Cvijanović, Vlade, lokalnih samouprava, a i medija koji su pomogli u promociji.

On je istakao da se Јahorina od drugih ski-centara razlikuje po dobrim domaćinima i najboljem odnosu kompletne ponude, odnosno cijene i kvaliteta.

Ljevnaić je najavio da će 9. februara na Gradskoj pijaci Pale, zajedno sa Turističkom organizacijom grada Istočno Sarajevo, biti organizovan noćni market pod nazivom Olimpijada 84 tokom kojeg će biti promovisan Festival Egzit 84.

Prema njegovim riječima, od 22. do 25. februara i od 1. do 4. marta biće organizovani top-ski vikendi sa popustom od 20 odsto na ski-karte.

Ljevnaić je istakao da se uveliko pripremaju i za Egzit festival, od 15. do 18. marta, za koji vlada veliko interesovanje i već je prodato oko 7.000 ulaznica, te podsjetio da je Јahorina prošle godine 15. marta bila prazna.

Svjetski šampion u džudou Nemanja Majdov najavio je za 17. februar humanitarnu trku "Skijaj za život", za pomoć u liječenju Petre Petrović koja ima tumur na bubrežnoj žlijezdi, Lole Medenica koja boluje od cerebralne paralize i Anđele Јanković koja ima tumur na mozgu.

Majdov, koji je ambasador trke, rekao je da će trka biti održana na stazi Poljice te pozvao što više ljudi da se prijave ili kupe majice, da bi pomogli ovoj djeci.

On je naveo da će 15. februara svi zainteresovani moći da se prijave na platou Poljice i u hotelima Bistrica, Termag i Vučko, a najniža uplata za prijavu je 20 KM, dok oni koji ne žele da se skijaju mogu kupiti promotivne majice po cijeni od 20 KM.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina Nedeljko Elek rekao je da na polovini turističke sezone već imaju 66 dana skijanja, što je izuzetan rezultat, te izrazio nadu da će ispuniti obećano da na Јahorini imaju 150 dana za skijaše.

Elek je naglasio da je ovo, nakon 12 godina, prva sezona da Olimpijski centar Јahorina posluje pozitivno.

Odgovarajući na pitanje Elek je rekao da je bezbjednosna situacija na Јahorini na zadovoljavajućem nivou i da o tome najbolje mogu da govore turisti.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).