Ulogujte se

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI DRUGE FAZE POZORIŠTA-ISTOČNO NOVO SARAJEVO

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i direktor firme "Marvel" Savo Lalović potpisali su danas u Istočnom Novom Sarajevu ugovor o izgradnji druge faze pozorišta, čija je ukupna vrijednost 1.830.000 KM.
Načelnik Ćosić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom o završnoj fazi izgradnje pozorišta i najavio da će firma "Marvel", koja je već izgradila nekoliko javnih objekata na području Republike Srpske, u roku od 150 dana završiti radove."Ovo je veliki dan za opštinu Istočno Novo Sarajevo jer 10 godina od stopiranja radova uspjeli smo zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi premijera Željke Cvijanović da obezbijedimo sredstva u iznosu od skoro dva miliona KM i sprovodemo svu neophodnu tendersku proceduru, ispoštujemo rokove i žalbe i izaberemo najboljeg izvođača", rekao je Ćosić u izjavi novinarima.

Načelnik opštine Istočno Sarajevo je napomenuo da su reference kvaliteta radova koje izvodi firma "Marvel" izrazite, te da će do kraja godine pozorište u Istočnom Novom Sarajevu biti završeno.

"Taj objekat je od izuzetne važnosti kad je riječ o kulturi u Istočnom Sarajevu. Naročito sam zadovoljan što današnjim ugovorom okončavamo fazu zaključivanja uvogora za velike i strateške projekte na području opštine", rekao je Ćosić.

On je podsjetio da su potpisani ugovori o izgradnji gradskog trga, sportske dvorane i za mjesec dana biće završeni radovi na Domu zdravlja.

"Ovu godinu možemo okarakterisati kao izuzetno uspješnu u investicionom smislu. Do sada smo zaključili uvogore o projektima u vrijednosti od oko osam miliona KM", dodao je Ćosić, ističući da će nakon njihove realizacije centralna zona Istočnog Novog Sarajeva u potpunosti drugačije izgledati.

Direktor "Marvela" Savo Lalović podsjetio da je firma na čijem je čelu prije osam godina izgradila zgradu Ekonomskog fakulteta na Palama u veoma kratkom roku od 144 dana.

"Tom prilikom sam nakon obraćanja tadašnjeg ministra obrazovanja Antona Kasipovića rekao da ukoliko finansije budu pratile dobre projekte, treba samo brojati dane. Završili smo na zadovoljstvo svih i ovim putem bih zahvalio predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović koja je odlučila da se i projekat izgradnje pozorišta konačno završi", rekao je Lalović.

Lalović je istakao da bi se pozorištem, trgom i sportskom dvoranom stavila tačka i zaokružila izgradnja centralnog dijela opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).