Ulogujte se

ŠEHOVAC: OD POČETKA GODINE OTKRIVEN 101 MIGRANTI

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo od početka godine ukupno je otkriven 101 migrant, dok je protiv pet lica podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela krijumčarenje ljudi, izjavio je Srni načelnik ove uprave Branimir Šehovac.


Šehovac je rekao da zbog aktuelne migrantske krize pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo svakodnevno vrše pojačanu kontrolu i sve otkrivene migrante predaju u nadležnost Ministarstva bezbjednosti BiH.

"U skladu sa zaključcima Koordinacionog tijela za kontrolu i praćenje kretanja migranata kroz Republiku Srpsku, preduzimamo sve potrebne aktivnosti kako bismo na adekvatan način odgovorili svim tim izazovima sa kojima se surećemo, kako mi, tako i druge policijske agencije iz Republike Srpske i BiH", naglasio je Šehovac.

On je pojasnio da Policijska uprava Istočno Sarajevo pokriva tri putna pravca preko kojih dolaze migranti - preko Foče za Crnu Goru, Višegrada za Srbiju i preko Zvornika za Srbiju, te da u zavisnosti od stanja na tim pravcima zavisi i pritisak sa kojim će se sučiti Sarajevsko-romanijska regija.

Šehovac je dodao da se krijumčarenja migranata, uglavnom, odvijaju iz pravca Zvornika i Višegrada.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).